top of page

PLANORISM

iar-35-acro---targu-mures-2013_23491331855_o_edited.jpg

ACROBAȚIE AERIANĂ

Acrobația cu planorul își trage rădăcinile din primele zboruri ale aeronavelor motorizate, prinzând viață și devenind o formă captivantă de exprimare a măiestriei în aer. În primii ani dinaintea Primului Război Mondial, acrobația a fost un spectacol fascinant, captivând mulțimile prin manevrele îndrăznețe ale noilor mașinării zburătoare. Ulterior, acrobația a fost recunoscută oficial ca sport aeronautic, extinzându-și influența și în latura nemotorizată a acesteia.

Această disciplină extraordinară aduce împreună eleganța zborului și spectacolul îndrăzneț al manevrelor aeriene, oferind o experiență captivantă atât pentru piloți cât și pentru public. Cu mișcări gratioase și îndrăznețe, acrobația cu planorul devine o artă a zborului care încântă și inspiră. Alătură-te comunității noastre pasionate și descoperă bucuria libertății în aer, cu susținerea continuă a Federației Aeronautice - unde pasiunea pentru zbor prinde aripi!

Federația Aeronautică Română împreună cu Aeroclubul României susțin acrobația cu planorul, organizând în fiecare an cantonamente și campionate naționale pentru antrenarea, selecționarea și pregătirea piloților români pentru a reprezenta tricolorul la cele mai înalte nivele competiționale în acest sport. Pentru a cosulta planul competițional apăsați butonul de mai jos:

Gold Decorative Flourishes Antique Ornamental Logo (4).png
IMG_9176.jpg

ECHIPA ROMÂNIEI

WhatsApp Image 2023-11-21 at 11.44.53.jpeg

ANTRENORI

CLASA ADVANCED

CLASA INTERMEDIATE

Alin Droboș

Lorand Daroczi

Lorand Daroczi
Alin-Florin Drobos
Zsolt Gal
Valentin Hoţa
Octav Alexan

Lazăr Lehel Geza

Mark Sbiera

Raul Petrovan

Alin Simion

Bogdan Gae

Ovidiu Dobrin

Zsabolcs Kacso

Gabriel Macianca

Razvan Nineaca

Maria Marc

Gold Decorative Flourishes Antique Ornamental Logo (4).png

 COMISIA DE PLANORISM

Dorina Gheorghiu – președinte

Florian Teodor Covic – membru

Norbert Scarlat– membru

Lorand Daroczi – membru

Alin Droboș– membru

Valentin Caval – membru

Ionuț Tudor – membru

Octavian Mihalcea – membru

Radu Diaconescu – membru

bottom of page