top of page

Cădere liberă (Formation Skydiving)

Formațiile în cădere liberă reprezintă arta de a construi formații sau modele în cădere liberă. Disciplina se execută fie în poziție cu abdomenul spre pământ sau în poziție verticală (fie cu picioarele sau cu capul orientate înspre pământ).

O echipă competițională este formată din 4 sau 8 membri și un cameraman. O competiție constă în până la 10 runde și fiecare rundă constă în până la 6 formații. Echipele au un număr limitat de secunde pentru a repeta, în mod continuu și corect, secvențele de formații în cădere liberă. Fiecare formație realizată complet și corect aduce un punct echipei.

Formațiile sunt extrase dintr-un baze de date internațională de formații aleatorii și formații de tip bloc, în funcție de tipul competiției. Formațiile de tip aleatoriu sunt formații singulare cu separare totală a punctelor de contact dintre membrii echipei, atât înainte, cât și după realizarea formației.  Formațiile de tip bloc sunt formații duble cu o mișcare specifică între ele.

Arbitrarea este bazată pe materialul realizat de cameraman și este realizată în mod obiectiv. Contează exclusiv performanța tehnică.

Echipa câștigătoare va fi echipa care adună cele mai multe puncte în cadrul rundelor de concurs, prin realizarea a cât mai multor formații corecte în timpul alocat. În caz de vreme nefavorabilă sau probleme tehnice, sau în alte cazuri, o competiție poate fi validă atât timp cât toate echipele participante au finalizat cel puțin o rundă.

ipc-formation-skydiving.jpg
Skydivers

ECHIPA ROMÂNIEI

Ramurile competiționale sunt:

  • 4 way formation skydiving (categoria mixt și categoria feminin)

  • 8 way formation skydiving

Deasemenea scopul membrilor lotului național este și pregătirea pentru realizarea de formații mari în cădere liberă în vederea stabilirii și/sau doborârii de recorduri naționale/ internaționale în disciplina formații mari în cădere liberă.

Lotul național de parașutism cădere liberă – standard este format din membrii echipelor clasate pe locul 1 și 2 la cel mai recent campionat național de parașutism.

Parașutiștii români deținători de titluri de record internațional/ mondial în domeniul „formații mari în cădere liberă”, sau care au fost admiși la evenimente care au ca scop stabilirea unor noi recorduri în domeniu, pot face parte din lotul național de parașutism cădere liberă – standard în baza titlului obținut.

 LOT NAȚIONAL LRCL

Andreea Piștea - AR
Mihai Cosmin Moldovan - TNT BOTHERS
Alina Meda Sime - TNT BOTHERS
Yuliana Veselinova Georgieva - TNT BOTHERS
Dragoș Marian Boeru - TNT BOTHERS
Andrea Ion - TNT BOTHERS
Constantin Zăvelcă - TNT BOTHERS
Vlad Radu - TNT BOTHERS
Vlad Anițuloaiei - TNT BOTHERS
Danuț Marius Toma - TNT BOTHERS
Ionel Dumitru Florea - TNT BOTHERS

Skydivers Holding Hands
bottom of page