top of page

PLANORISM

WhatsApp Image 2022-05-26 at 13.54.28.jpeg
WhatsApp Image 2023-11-08 at 10.58.58.jpeg

ZBOR DISTANȚĂ

Planorismul reprezintă una dintre cele mai pure forme de zbor, descrisă de practicanți ca fiind o artă și supranumită de observatorii ca fiind „poezia zborului”. Această disciplină constituie o ramură bine conturată a sportului aviatic, implicând utilizarea abilă a curenților ascendenți pentru a realiza un zbor nemotorizat cu o aeronavă mai grea decât aerul.

În planorismul de distanță, energia curenților ascendenți din atmosferă este captată prin măestria piloților și folosită pentru a efectua zboruri cât mai lungi, oferind piloților o experiență uluitoare deplin integrată în armonia cu mediul înconjurător. Fiecare zbor reprezentând pentru planorist o artă și o provocare, prin care învață să mânuiască curenții atmosferici în favoarea sa, având ca singure unelte planorul și cunoștiințele sale.

logo_igc_01_cmyk_moyen.jpg

Federația Aeronautică Română susține în mod activ planorismul românesc prin organizarea anuală împreună cu Aeroclubul României a Campionatelor Interjudețene, a Campionatului Național de zbor distanță cu planorul, a Campionatului de zbor montan „Brașov Cup” și a cantonamentelor de antrenare a lotului național în curenți termici și în curenți ondulatorii. Pentru mai multe detalii apăsați butonul de mai jos.

Aeroclubul_Romaniei_8a1beaee63fed318ca54d4f7d18cee4081c68a74_orig.jpeg
WhatsApp Image 2022-05-26 at 13.54.28.jpeg

 COMISIA DE PLANORISM

Dorina Gheorghiu – președinte

Florian Teodor Covic – membru

Norbert Scarlat– membru

Lorand Daroczi – membru

Alin Droboș– membru

Valentin Caval – membru

Ionuț Tudor – membru

Octavian Mihalcea – membru

Radu Diaconescu – membru

Gold Decorative Flourishes Antique Ornamental Logo (4).png
bottom of page