top of page
  • Poza scriitoruluiFAR

15th FAI World Advanced Aerobatic Championship

World Advanced Aerobatic Championship este un eveniment organizat sub egida Federației Aeronautice Internaționale (FAI), o organizație internațională care guvernează activitățile aeriene la nivel mondial. Cu o lungă tradiție în lumea acrobației aeriene, competiția a debutat în anul 1995 și a evoluat de-a lungul anilor, devenind un eveniment de referință. Anul acesta, ediția cu numărul 15 a fost găzduită de Statele Unite ale Americii, desfășurându-se în sudul orașului Las Vegas, Jean Airport, Nevada în perioada 24 octombrie - 4 noiembrie. Această locație a reprezentat o premieră pentru piloții participanți, nu doar datorită peisajelor deosebite, cât și a condițiilor de zbor. Elevația aeroportului cât și temperaturile ridicate au avut un impact considerabil asupra performanțelor aeronavelor, piloții fiind nevoiți să își calculeze cu atenție evoluțiile în timpul competiției.


Echipa României, avându-i ca membri pe George Rotaru, atât pilot cât și Team Managerul echipei, Dan Ștefănescu Jr., Vlad Popescu, Teodor Munteanu, Valentin Caval, Alexandru Eparu, Petre Glonțaru și Ursu Ioan au luptat alături de 42 de piloți de excepție din toată lumea, reușind încă o dată să aducă România în elita acrobației mondiale. Antrenamentele intense și munca depusă s-au reflectat în rezultatele excepționale obținute după încheierea celor 4 probe specifice acestui tip de competiție:


Programul 1 - Free Known - primul program al competiției, cu cel mai scăzut nivel de dificultate, fiind programul pregătit și exersat de către concurenți pe parcursul pregătirii acestora.

Locul 3 - Vlad Popescu, cu un punctaj de 2721.84 dintr-un total de 3500 puncte.


Programul 2 - Free Unknown 1 - cel de-a doilea program și prima provocare pentru concurenți, compus din figuri propuse și exersat doar la sol cu maxim 24 de ore înainte de zbor.

Locul 3 - Dan Ștefănescu, cu un total de 2488.85 din 3200 puncte.


Programul 3 - Free Unknown 2 - al treilea program, cu o dificultate mai mare față de programele precedente, figurile acceptate având o complexitate ridicată.

Locul 2 - Dan Ștefănescu, cu un total de 2880.71 din 3690 puncte.


Programul 4 - Free Unknown 3 - ultimul și cel mai complex program al competiției, oferind piloților o ultimă ocazie în lupta pentru podium.

Locul 6 - George Rotaru, cu un total de 2845.91 din 3740 puncte, asigurând astfel locul pe podium al echipei noastre.


Clasament Overall - Locul 3 mondial pentru România, obținut de Dan Ștefănescu Jr.


Clasamentul pe echipe - Locul 2 mondial pentru echipa României, prin George Rotaru, Dan Ștefănescu Jr. și Vlad Popescu


Totodată, finalul campionatului mondial a adus premiul Team Manager-ul Anului pentru George Rotaru, ca semn de apreciere pentru obținerea a 7 podiumuri internaționale împreună cu echipa României.



15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page